Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Poszukuję osób które nabyły obligacje Getback od pośredników i zamierzają składać pozew. Czy kontaktowaliście się już z jakąś kancelarią adwokacką, czy ktoś już poczynił jakieś kroki czy jeszcze nikt nic nie robi i czekamy?
KRÓTKO MÓWIĄC: MAM OBLIGACJE GETBACK I CHCĘ ODZYSKAĆ PIENIĄDZE! JAK TO ZROBIĆ?
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Trzeba działać ale składać pozwy tylko indywidualne. Codziennie wychodzą kolejne informacje jak banki i pośrednicy celowo wprowadzali klientów w błąd a nawet robili dużo gorsze rzeczy jak np to że bank bez wiedzy klienta wypełniał formularz zapisu na obligacje (gdzie znajduje się informacja o ryzyku) i w jego imieniu wysyłał do PDM?
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Sporo ludzi już działa, warto iść do adwokata i porozmawiać. Nie ma co liczyć , że Getback odda jakaś kase. Moim zdaniem to było celowe zaplanowane działania na kradzież kasy od ludzi. Teraz idzie tylko zasłona dymna aby jak najmniej osób poniosło za to odpowiedzialność. Trzeba składać pozwy natychmiast
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Właśnie tak było, w bardzo dużej ilości przypadków w Lion’s Bank (można mówić o conajmniej kilkudziesięciu), bankierzy wypełniali formularz zapisu na obligacje za klientów, bez ich zgody / pełnomocnictwa. Znajdowały sie tam oświadczenia dotyczące ryzyka możliwości utraty kapitału, które były ukrywane przed klientami. Zgodnie z warunkami emisji, ten formularz musiał być wypełniony osobiście przez inwestora, a w przypadku gdyby nawet miał pełnomocnika, to pełnomocnik musiał zrobić zapis na papierze w biurze PDM.
Liczba postów: 5
Reputacja:
0
No dobrze i powiedzmy, że tak było ale jak będziesz ich pozywać to musisz to udowodnić. Jak zamierzasz to zrobić?
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Z Getbacku już nic nie da się wyciągnąć i trzeba się z tym pogodzić. Jedyna opcja to żądania zwrotu z Idea Banku i pośredników, którzy wprowadzali ludzi w błąd.
Ja umoczyłem w akcje, więc nawet się nie łudzę na jakikolwiek zwrot.