Liczba postów: 16
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
A co w przypadku jeśli przestajemy płacić raty kredytu, bank wypowie umowę kredytu we frankach, pozwie nas i przegramy? Jakie będą koszty i jak z umową?
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Wszystko zależy od koncepcji obranej przez adwokata i konkretnej umowy.Trzeba ze swoim adwokatem przy konkretnym pozwie liczyć koszty
Liczba postów: 16
Reputacja:
0
A jeśli mam już spłacony cały kredyt to nadal można pozwać bank?
Liczba postów: 69
Reputacja:
0
Bank po całkowitej spłacie kredytu można pozywać. W przypadku jednak gdy kredyt spłacamy jednorazowo w całości to warto by było aby spłata została dokonana z wyraźnym zastrzeżeniem zwrotu świadczenia. Jeśli ktoś spełnia świadczenie, choć wie, że jest ono nienależne, to - zgodnie z prawem - spełniający świadczenie powinien wyraźnie zastrzec jego zwrot. Trzeba pamiętać, że jeśli spłacamy cały kredyt we frankach to wysokość kwoty jest wyliczone według klauzuli abuzywnej - czyli spełniamy tak naprawdę świadczenie nie należne.
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
A jeżeli ktoś spłacił całość i dopiero wtedy dowiedział się, że został oszukany i należy mu się zwrot nadpłaty?
Liczba postów: 69
Reputacja:
0
Nie ma problemu wiele osób tak pozywa
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
Ja mam pytanie która z tych dobrych i polecanych kancelarii w Polsce jest najtańsza???Niestety obecna sytuacja finansowa zmusza mnie z jednej strony do złożenia pozwu a z drugiej muszę mieć dość taniego prawnika
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Borowski jest ok jak najbardziej godny polecenia. Jak daje dobre ceny to wartko skorzystać