Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Jest źle będzie jeszcze gorzej. Dobre i sprawdzone kancelarie są przytkane, dłużej czeka się na odpowiedź a z tego korzystają nowe nie sprawdzone na rynku kancelarie, od których odpowiedź a nawet analizę umowy dostaniesz na 3 dzień. Sama analiza umowy to nie wszystko, to wręcz podstawa z którą poradzi sobie prawie każdy prawnik a nawet lepiej zorientowana osoba która prawnikiem nie jest. Sztuka to jest napisać dobry pozew
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
Napiszcie coś o kosztach pozwania banku, ile liczą sobie kancelarie za pozew. Oczywiście mam na myśli te czołówki 5 najlepszych innych nawet nie biorę pod uwagę
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
I tak sporo tych wyspecjalizowanych kancelarii. Jak ze znajomym badaliśmy rynek na przełonie 2013/2014 to na rynku działały w tych sprawach tylko Mazur i Wspólnicy, adw Jacek Sosnowski, Orski, Paweł Borowski to jest stara gwardia
Liczba postów: 44
Reputacja:
0
Dokładnie to jest ekipa która od początku rozpracowała te sprawy. Reszta się od nich uczyła. Jeszcze do tej listy Barbarę Garlacz należy dopisać
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Kwestia wyboru kancelarii jeśli ja jestem z Wrocławia a np bank z Warszawy i to ja zamierzam pozwać bank to lepiej brać kancelarię z Wrocławia czy Warszawy?
Liczba postów: 34
Reputacja:
0
Bardzo fajna i pomocna lista, lokalizacja kancelarii nie ma znaczenia. Warto porównać ceny bo np kancelaria z Wrocławia może być droższa ( bo musi dojechać na rozprawy do Warszawy) albo tańsza no bo wiadomo w Warszawie stawki mogą ale nie musza być wyższe
Liczba postów: 65
Reputacja:
0
Wielu z Was szuka i zastanawia się nad wyborem kacelarii prawnej i dobrego prawnika do prowadzenia Waszej sprawy frankowej. Proszę
Was o dużą rozwagę, dobre zbadanie tematu i działanie bez pośpiechu. Potem będzie za późno bo procesu co do zasady nie można powtórzyć i pozostanie Trybunał w Strasburgu jak w przypadku wielu osób które powierzały sprawy przypadkowym prawnikom lub spółkom a nie adwokatom lub radcom.
Oczywiście nigdy nie mamy 100% pewności, że sąd orzeknie zgodnie z naszym żądaniem ale możemy sobie dobrym wyborem prawnika pomóc.
Jest wielu nieuczciwych lub przeciętnych lub zaganianych prawników którzy nie poprowadzą Państwa sprawy w sposób należyty. Najlepsi prawnicy od pseudokredytów w CHF raczej nie schodzą ze stawek i do najtańszych nie należą, mają też już sporo spraw dot. kredytów w CHF i przez to większe doświadczenie (i gotowe przepracowane pozwy).
Bardzo ważna jest specjalizacja i posiadanie wielu spraw dot. pseudokredytów w CHF, gdyż umowy w różnych a nawet tych samych bankach mogą być zupełnie inne i wymagają innej strategii procesowej. Jednakże zawsze istnieje ryzyko, że w przypadku zbyt dużej ilości spraw spadnie jakość świadczonych usług.
Dlatego ważne jest też żeby prawnik miał z nami stały nieutrudniony kontakt, poświęcał nam adekwatną ilość czasu.
Zachęcam również do samodzielnego zgłębienia merytorycznego swojej sprawy i bycia bardzo dopytującym i wnikliwym klientem. Proszę czytać wszystkie pisma procesowe w szczególności banku, pytać jakie wnioski dowodowe składamy, co robimy i dlaczego. Pilnować, dzwonić i sprawdzać! Sprawy o kredyty CHF są to sprawy trudne i nie można opierać się tylko na klasycznych konstrukcjach prawnych z kc do których przyzwyczajeni są sędziowie.
Reputacja:
0
Fajnie, fajnie pytanie bo kanclearie kosztują nie mało w sumie przydały by się jakieś informacje o cenach jakie tak naprawdę proponują. Pytanie czy po ewentualnej wygranej z bankiem zostanie nam zwrócony koszt który jest zainwestowany w kancelarię lub inne koszty? Jak to w praktyce wygląda?
Reputacja:
0
Dzień dobry,
Ja bym się pisał jeśli byście szli do mec. Sosnowskiego z tym, że mam kredyt w raiffeisen i sprawę już zleciłem innej kancelarii która złożyła pozew ale podobno można w razie czego sprawę przenieść, wysłałem maila 2 dni temu ale bez odpowiedzi do Pana