Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Ok ale jakie są realne skutki odfrankowienia a nie te na popierze. Te na papierze rozumiem, że bank wypłaca nam po przegranej sprawie nadpłatę kredytu, później grzecznie wystawia nowy harmonogram spłaty kredytu a następnie żyjemy długo i szczęśliwie spłacając kredyt w złotówkach. A jak to wygląda naprawdę? Tak się realnie dzieje?
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
widziałam jak spółki z o.o. i duże spółki akcyjne oferujące pomoc frankowiczom formułują roszczenia, dla nich nie zawsze to co jest korzystne dla frankowicza. One bazują na wysokich prowizjach za sukces i często tak formułują roszczenie aby ta premia im przypadająca była możliwie najkorzystniejsza co nie zawsze pokrywa się z korzystnym ukształtowaniem roszczenia dla frankowicza
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
To już nawet nie zawsze chodzi o cenę takich spółek, choć dla mnie jest kompletnie nie zrozumiałe że ludzie aby zaoszczędzić 5-6 tyś na początku decydują się na końcu oddać 50-60 tyś. To jest wręcz absurdalne. Ale prawdopodobnie są dobrze zmanipulowani przez handlowców. Ważniejszą kwestią jest dlaczego ci ludzie się nie zastanawiają, że pewne kancelarie potrzebują pośredników a boją się same bezpośrednio zawrzeć umowę.
Reputacja:
0
Poszukuję dobrej kancelarii która zrobi odfrankowienie kredytu? Jest dużo reklam ale zupełnie nie wiem którą wybrać? Czy może jednak zdecydować się na pozew zbiorowy?
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
Tylko unieważnienie. Szukaj kancelarii adwokackiej która dobrze zna się na kredytach frankowych i potrafi doprowadzić do unieważnienia. I tylko pozew indywidualny