Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Po rozwodzie 2 miesiące. Z ex ustaliłam, że ja biorę mieszkanie (tam mieszka teraz jego matka), a on dom, na który jest wzięty kredyt hipoteczny. Kredyt na oboje, bo on zdolności kredytowej nie miał...Prosiłam o przygotowanie dokumentów, związanych z przejęciem kredytu na niego, potrzebował czasu....ok, rozumiem, ale minęło 1,5 miesiąca, dokumentów nie ma, a on każe mi się dziś wyprowadzić...Rozmawialiśmy wcześniej o tym, że wszystko najpierw na papierze, a później przprowadzam się...Nie rozumiem dziś niczego. Czy niepotrzebnie upieram się, by załatwić najpierw papiery, tzn bank i notariusza? Doradźcie....
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Nie wyprowadzaj się, najpierw załatw wszystkie dokumenty. Liczą się czyny, nie słowa. Zadbaj o swoje sprawy.
Liczba postów: 8
Reputacja:
0
Najpierw musisz mieć uporządkowanie sprawy papierkowe,ponieważ później będzie ciężko Ci ciężko cokolwiek wyegzekwować.
Liczba postów: 18
Reputacja:
0
Majątek jest wspólny i wyprowadzka nie ma większego znaczenia. Wyłączenie jednego kredytobiorcy nie jest łatwe bo nie jest w interesie banku. Natomiast pozostanie z kredytem na dwoje małżonków po podziale majątku stwarza dużo ryzyk, temat jest bardziej skomplikowany